HEALTHY COMFORT FOOD!

Ik ben gek op eten! Ik laat geen dag voorbij gaan zonder te genieten van eten! Zaterdag, wat zal ik eens gaan koken? Soms heb je zo’n gevoel dat je alleen maar vette, vieze, slechte dingen in je mond wil stoppen, maar je zelf geen olifant wil voelen naderhand. Vorige week had ik dus zo’n zwak moment, ik ging zondag uiteten dus ik mocht mezelf zaterdag niet volproppen met pizza of friet. Ik liep door de winkel met mega erge honger.. Tip nummer 1 DOE DIT NOOIT. Na alle verleidingen weerstaand te hebben toch één voordeel : op zo n moment ben ik super creatief om iets lekkers te maken.

Recept:
Courgetti met romige avocado saus, surimi en sojabonen

Benodigdheden:

  • 1 courgette
  • 5 Argentijnse Garnalen (aldi diepvries)
  • Handje sojabonen (geblancheerd)
  • 1 lente ui + half bakje champignons
  • 2 surimi sticks
  • 3 artisjok harten uit blik

Saus:

  • 1 avocado
  • Handje basilicum
  • 1 lepel olijfolie
  • Alpro go on 100 gram
  • 1 teen knoflook
  • peper/zout

What to do:

Maak van de courgette courgetti ( of je kan het tegenwoordig kopen) bestrooi de courgetti met wat zout en knijp de courgetti uit zodat het meeste vocht is verwijderd. Pel de garnalen en marineer ze even kort in soja saus. Bak de lente ui en champions in een pan met een scheutje olie en voeg de garnalen toe. Bak in een andere pan de courgetti even kort aan, giet het vocht af.  Doe alle ingrediënten van de saus in de blender, voeg eventueel nog wat kruiden extra toe naar smaak.

Mix de saus met de courgetti en het garnalen mengel, voeg daar surimi, soja bonen & artisjok harten aan toe et voila, een heerlijk bordje  healthy comfort food!

 

Add A Comment